Ridercam wins its first contract in the Nordic region

Published on 20 Dec 2018


Linnamäki/Borgarbacken blir första nöjesparken i Norden med att kunna erbjuda sina parkgäster High Definition Memories (videosouvenirer) från sina upplevelser i Linnanmäkis nya launch-coaster Taiga.

I slutet av oktober skrev Ridercam under avtalet som innebär bolagets genombrott på den nordiska marknaden. Avtalet är också en bekräftelse på att bolagets nya strategi där man tillsammans med utvalda tillverkningspartners erbjuder Ridercam HD redan vid installation. Strategin innebär samtidigt att Ridercam kan avtala om försäljningsrättigheter direkt med parkerna vilket möjliggör en högre del av framtida intäkter.

”Avtalet är ytterligare en milstolpe och det andra lyckosamma samarbetet med Intamin, där det första var leveransen till en Nöjespark och en berg- och dalbana i Moskva. Norden med sitt något svalare klimat innebär nya utmaningar för vår kamerateknologi men vi är övertygade om att både hård- och mjukvara kommer att kunna leverera högupplösta videominnen till förväntansfulla parkgäster i Helsingfors.” Jens Scheberg, Chief Technical Officer.

”Vi är nu i slutfasen av vårt utvecklingsarbete av Ridercam HD 4.0 och Linnamäki kommer att bli en av de första nöjesparkerna i världen att få tillgång till vårt helt unika och marknadsledande videosystem. Vi räknar med att slutföra installationen under maj-juni 2019 och vara i full drift från juli och resten av sommaren, avslutar Jens”

En global tillväxtmarknad

KORT OM BOLAGET Ridercam AB tillhandahåller världsledande videoteknologi för inspelning och distribution av upplevelser från nöjesparkernas mest utmanande åkattraktioner, förstärkt med åskådarupplevelser från arenaunderhållning såsom sport och musikevenemang, genom en robust kamerateknik och en digital systemlösning som omfattar marknadsföring, försäljning och distribution. Bolagets unika system levererar minnen i full HD upplösning direkt till parkgästernas mobiltelefon eller email. Bolaget planerar att lista aktien på Nasdaq First North inom en nära framtid. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission. För ytterligare information besök www.ridercamsystems.com

en_GBEnglish
sv_SESwedish en_GBEnglish